• Gratis verzending v.a. €99,-
  • 127.000+ producten
  • Materiaal 14 dagen op zicht
Inloggen
0 € 0,00

Flint spanmesser aanmaakhout kloofmes

Artnr. 24053
EAN: 0710473829410
4 op voorraad
€ 100,66 8% Korting! € 92,61 incl. 21,0 % BTW
Vanaf 2 stuks is uw prijs € 88,58 (-12%) voordeel € 12,08

Omschrijving

Aanmaakhout klover (Flint Spanmesser)

De klover is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en bestaat uit een mes en trapvormig element.
Door de combinatie van een scherp mes en de hefboomwerking van de klover is het mogelijk om snel en vooral veilig kleine aanmaakhoutjes te maken voor een vlot comfortabel vuur.
Met een hand bedient men het mes en met de andere hand wordt het houtblok vastgehouden zodat er geen kans is op ongelukken.
Bij het gebruik van een aanmaakhoutjes bijl is het risico op ongelukken aanmerkelijk groter. Daarnaast valt vaak het hout om en staat men met een gebogen rug bij het hakblok.

Tips voor als u het spanmes wilt aanschaffen

Wanneer u zachte houtsoorten ''klooft'' als Berk, Linde, Populier, Wilg & Naaldhout soorten zal ''snijden'' makkelijker gaan dan bijvoorbeeld bij Eik, Beuk, Essen enzv.

Tevens adviseren we de ophang hoogte van het mes laag te houden zodat u met uw lichaamsgewicht kan duwen. Lengte van de maximale hout hoogte is variërend maar normaliter niet langer dan 33cm, wanneer u kortere stuken heeft kan dat natuurlijk ook omdat er een trapvormig element aangebracht is.

Mes hoeft inprinciepe niet geslepen te worden, wanneer hij toch erg bot word door het vele gebruik gewoon aanscherpen met een wetsteen of met een vijl.

Origineel en oorspronkelijk design.

Levering inclusief bevestigingsmateriaal en gebruiksaanwijzing.
Gewicht: 4408 gram
Lengte: 61,5cm

Documenten & downloads