Thuiswinkel Waarborg 9,8
Gratis verzending vanaf € 99,-
127.000+ producten in ons assortiment
Beste klant, helaas kunnen de levertijden momenteel in sommige gevallen enkele dagen langer uitvallen dan aangegeven. Onze excuses voor het eventuele ongemak!
Lees meer

Schwegler vleermuis / gierzwaluw nest

Niet meer leverbaar
Schwegler vleermuis / gierzwaluw nest
Schwegler vleermuis / gierzwaluw nest
Schwegler vleermuis / gierzwaluw nest

Schwegler vleermuis / gierzwaluw nest

Artnr. 75302
EAN: 4010423006158
Niet meer leverbaar
Gratis verzending
Winkel in Hoenderloo
Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Omschrijving

Door het uitgekiende principe kunnen in de 1MF-kast twee gierzwaluwparen apart van elkaar broeden en met succes voor kroost zorgen. Twee broedkamers met aparte ingangen zijn hiervoor aanwezig. Door de teruggezette achterste wand vinden aan de achterkant tussen de huismuur en de kast vleermuizen voldoende ruimte, om dit als verblijf of kraamkamer te gebruiken. De vormgeving, vorm en structuur van het achterste vleermuisgedeelte zijn zodanig dat deze voldoen aan de behoeften van aan gebouwen levende vleermuissoorten, zoals bijv. de dwergvleermuis. Door zijn zeer solide constructie kan de 1MF helemaal zonder problemen ook op zonnige, niet zo beschutte posities worden gebruikt.

Materiaal
Ademend SCHWEGLER houtbeton.

Ophanging
Een speciaal gevormde bevestigingsstrip wordt met drie schroeven/pluggen bevestigd op de desbetreffende ondergrond (bijv. huisgevel). De 1MF wordt met de twee, aan de achterkant van de kast geïntegreerde, metalen pennen in de bevestigingsstrip gehangen.
Aanwijzing Voor alternatief inmetselen is de genoemde basissteen nodig.
Installatieplekken De minimumhoogte onder het invlieggat moet 6 tot 7 m boven de grond of uitstekende gebouwdelen bedragen. Grotere hoogtes zijn echter altijd mogelijk. Er mogen geen vooruitstekende delen, dakdelen, buizen enz. onder het invlieggat aanwezig zijn, omdat de gierzwaluw zeer steil aan- en afvliegt. Onder het invlieggat moet het dus direct en vrij naar beneden lopen. Het aanbrengen van meerdere nesthulpmiddelen voor kolonievorming is van voordeel en wordt uitdrukkelijk aangeraden. Gierzwaluwen hebben geen minimumafstand tot soortgenoten nodig; nestkasten kunnen daarom direct naast elkaar in rijen worden aangebracht.
Schoonmaken De twee broedkamers voor de gierzwaluwen kunnen heel gemakkelijk worden schoongemaakt, omdat de desbetreffende voorwand na losmaken van de borghaak helemaal kan worden weggenomen. Het achterste vleermuisgedeelte is onderhoudsvrij, omdat de uitwerpselen vrij naar beneden kunnen vallen.

Afmetingen 460x430x225mm
Gewicht 24 kilo

LET OP DIT IS EEN UITLOPEND ARTIKEL!
Staat er bij een product ''Niet meer leverbaar'' dan is iemand u helaas voor geweest en kunnen wij het product NIET meer leveren!
Als een product is uitverkocht en u heeft het toch besteld, dan zullen wij het aankoopbedrag z.s.m. terugstorten.

Categorieën