Thuiswinkel Waarborg 9,8
Gratis verzending vanaf € 99,-
127.000+ producten in ons assortiment
Beste klant, helaas kunnen de levertijden momenteel in sommige gevallen enkele dagen langer uitvallen dan aangegeven. Onze excuses voor het eventuele ongemak!
Lees meer

Schwegler nestbal winterkoning nr: 1 za

Schwegler nestbal winterkoning nr: 1 za
Schwegler nestbal winterkoning nr: 1 za
Schwegler nestbal winterkoning nr: 1 za

Schwegler nestbal winterkoning nr: 1 za

Artnr. 75932
EAN: 4010423002006
2 op voorraad
€ 50,23 incl. 21% BTW
Voor 16:30 uur besteld, vandaag verzonden
Winkel in Hoenderloo
Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Waarborg

Omschrijving

Schwegler speciale nestgelegenheid Winterkoninkjes bol 1ZA gemaakt van stevig houtbeton!

De winterkoning is een kleine standvogel met een groot geluid. Hij heeft zijn residentie in laag struikgewas. Het is geen beste vlieger en hij hipt als het ware door de struiken. Hij leeft van allerlei insecten en hun larven die hij met zijn dunne, spitse snavel overal tussenuit weet te krijgen. Het winterkoninkje maakt bolvormige nesten die hij bekleedt met mos, haren en ander nestmateriaal. Het mannetje maakt vaak meerdere nesten en probeert vervolgens een vrouwtje te verleiden er eentje te kiezen. Eenmaal gelukt kan het maar zo zijn dat hij de andere nesten aan andere vrouwtjes probeert te slijten. Het is dus beter om meerder nestgelegenheden in de tuin te hangen. Het winterkoninkje bekleed de binnenkant van de bal met mossen, haar en veren en gebruikt de bal dan als fokkerij broed bal, maar ook als slaapplaats in de winter.

Kies bij voorkeur een beschutte, beschaduwde plaats, laag in de begroeiing om de Schwegler Winterkoninkjesbol 1ZA op te hangen. Een houtwal of ergens in de opslagplaats van de houtblokken voor open haard kan ook. Hou het op circa 1 meter hoogte. Kies je voor ophangen, dan hang je de Schwegler Winterkoninkjesbol 1ZA op aan het geïntegreerde koord van verzinkt staaldraad.

In de praktijk blijkt de Schwegler Winterkoninkjesbol 1ZA graag geaccepteerd te worden door het winterkoninkje.

Eigenschappen van de Schwegler winterkoningkjesbol 1ZA

Invliegopening: 30x27mm
Buitenafmetingen: Ø18,5cm
Lengte van de ophanging: 20 cm
Gewicht:1,9 kg
Mogelijke bewoners: Speciaal voor het winterkoninkje. Vrij opgehangen ook mezen.
Hoogte ophanging: Laag ophangen op plaatsen in begroeiing, houtwal o.i.d. Schaduw De installatie wordt uitgevoerd door middel van de bevestigde staalkabel. U kunt deze direct in hagen, struikgewas of lage bomen hangen!

Windstreek

Geen voorkeur

Schoonmaken

Jaarlijks. Het koord kan verwijderd worden en de bol geopend.

Categorieën