Thuiswinkel Waarborg 9,7
Gratis verzending vanaf € 99,-
127.000+ producten in ons assortiment

Gränsfors Bruk

Gränsfors Bruks

Al meer dan 100 jaar is Gränsfors Bruk een bedrijf waarbij handgemaakte bijlen en de vakkennis van bijlen centraal staat, met de focus op kwaliteit en respect voor het milieu. De ervaring en vaardigheid van de individuele vakman bepaalt de kwaliteit en het gevoel van de bijl. Daarom vind je op elke Gränsfors bijl de initialen van de smid, een garantiebewijs. De maker van jouw bijl in levende lijve ontmoeten? Voor de liefhebbers is de smederij in het Zweedse dorpje Gränsfors op gezette tijden geopend en kun je er tijdens de zomerperiode zelfs een workshop smeden of blokhut bouwen volgen. Lees meer

Waarom kiezen voor een Gränsfors Bruk bijl?

Een Gränsfors bijl is niet alleen een stukje kwaliteitsgereedschap! Er zit een mooie gedachte achter het hele proces van ontwikkeling en fabricage. Zo is Gränsfors een bedrijf wat zeer verantwoordelijk omgaat met grondstoffen en de belasting van hun productie proces op het milieu. Elk onderdeel van het bedrijf is zodanig ingericht dat de milieubelasting minimaal is.

Bijlen worden al duizenden jaren door mensen gebruikt. De bijl is hét gereedschap dat al die tijd heeft gezorgd dat er hout was voor een vuur, het bouwen van huizen en tevens bescherming bood tegen vijanden. Gränsfors vindt het haar verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de kennis over bijlen en het maken van bijlen bewaard blijft voor de toekomstige generaties.