Thuiswinkel Waarborg 9,8
Gratis verzending vanaf € 99,-
127.000+ producten in ons assortiment
Door de enorme voorjaarsdrukte kan het zijn dat u iets langer moet wachten op uw product(en).
We vragen uw geduld en ook om liever geen contact op te nemen met onze klantenservice. Ook een aantal klantenservicemedewerkers helpen mee met in/uitpakken. Bedankt!
Lees meer

Noodaccu / Powerpack

1-5 van 5 items

Wat is een Power Bank? Lees meer

Accupack waterdicht 9000mah
REVOLTXL
€ 99,95 incl. 21% BTW

Verzonden binnen 2-4 werkdagen
Thaw handwarmer oplaadbaar 10000mah
THAHND0013G
€ 44,95 incl. 21% BTW

5 op voorraad

Een Power Bank is een mobiele oplader die van te voren kan worden opgeladen om later telefoons, tablets of laptops op te laden. Een Power Bank is dus een handige gadget waarmee je elektrische apparaten kan opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Dat is handig als je bijvoorbeeld onderweg bent.

Hoe laad je een Power Bank op?

Een Power Bank kun je opladen door deze aan te sluiten op een stopcontact. De meeste Power Banks maken gebruik van stroom via USB. Dat betekent dat een Power Bank, net zoals een smartphone, iPad of GPS-systeem, is op te laden door deze aan te sluiten aan een USB-oplader (die standaard wordt meegeleverd bij de meeste smartphones en tablets) of door deze met een vaak bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten op een computer. Power Banks die geschikt zijn voor het opladen van laptops worden vaak opgeladen door een meegeleverde adapter. Solar Power Banks worden naast de standaard manier van opladen (USB of adapter) ook opgeladen door een zonnepaneel dat onderdeel uitmaakt van de Power Bank.

Wat kun je allemaal opladen met een Power Bank? En hoe laad je iets op?

Wat je met een Power Bank op kunt laden is afhankelijk van het type Power Bank gebruikt. Zo maken wij onderscheid in Laptop Power Banks en USB Power Banks.
USB Power Bank

Met een USB Power Bank kun je alle producten opladen die worden opgeladen doormiddel van een USB-aansluiting. Sluit de kabel waarmee je jouw smartphone of tablet oplaadt aan op de Power Bank en hij begint meestal automatisch op te laden. Bij andere Power Banks moet je op een knop drukken waarna het opladen begint. Voordat je iets kunt opladen met een Power Bank, moet de Power Bank wel eerst zelf opgeladen zijn. De meeste Power Banks hebben handige LED-lichten die aangeven of en hoever deze is opgeladen.

Bij de meeste Power Banks worden kabels en aansluitstukken meegeleverd waarmee je de Power Bank kan opladen en ook de meeste smartphones, tablets, camera’s en game consoles kunt opladen.

Laptop Power Bank

Een Laptop Power Bank is op te laden door deze (met vaak bijgeleverde adapter) aan te sluiten op het lichtnet. Met de bijgeleverde adapter en aansluitstukken is vrijwel iedere laptop aan te sluiten. Kijk in de productbeschrijving of een Laptop Power Bank ook geschikt is voor uw laptop.

Hoe werkt een Power Bank?

In een Power Bank zitten één of meerdere Lithium-Ion cellen. Deze lithium-Ion cellen functioneren vrijwel hetzelfde als normale oplaadbare batterijen en zijn op te laden doormiddel van een USB-aansluiting of via een meestal meegeleverde adapter/kabel.

Hoe lang gaat een Power Bank mee?

Hoe lang een Power Bank iets kan opladen, is afhankelijk van het vermogen van de Power Bank. Het vermogen dat is aangegeven in mAh geeft aan hoe krachtig een Power Bank is. Hoe groter het vermogen des te langer is de Power Bank instaat iets op te laden. Of een Power Bank een telefoon, tablet of laptop deels, geheel of meerdere keren kan opladen, is daarnaast afhankelijk van het vermogen van het apparaat dat je probeert op te laden. Zo heeft een digitale camera een beperkt vermogen, een telefoon al een wat groter vermogen en tablets en laptops hebben al erg veel vermogen. Om de vraag te beantwoorden hoe lang een Power Bank meegaat en hoe vaak je jouw telefoon of tablet kan opladen moet je weten hoe krachtig de batterij in jouw gadget is. Grofweg kan je het vermogen van de Power Bank delen door het vermogen van jouw gadget. De uitkomst is het absolute maximum aantal keer dat je een product kan opladen. Omdat de Power Bank energie nodig heeft om iets op te laden en in de loop der tijd energie verliest is het werkelijke vermogen vaak wat lager.

Ter illustratie: een Power Bank van 5600 mAh moet iedere moderne smartphone minimaal twee keer en maximaal vier keer kunnen opladen.

Hoe lang duurt het om een Power Bank op te laden?

Hoe lang het duurt om een Power Bank op te laden is afhankelijk van de capaciteit van de Power Ban