Thuiswinkel Waarborg 9,8
Gratis verzending vanaf € 99,-
127.000+ producten in ons assortiment
Beste klant, helaas kunnen de levertijden momenteel in sommige gevallen enkele dagen langer uitvallen dan aangegeven. Onze excuses voor het eventuele ongemak!
Lees meer

Lansky messlijpset arkansas

Lansky messlijpset arkansas
Artnr. 77307
EAN: 080999056004
1 op voorraad
€ 81,24 incl. 21% BTW
Vandaag besteld, dinsdag verzonden
Sinds 1925
Achteraf betalen

Omschrijving

LANSKY MESSLIJPSET NATURAL ARKANSAS

Het Lansky Natural Arkansas Sharpening system is ontworpen om je mes iedere keer vlijmscherpe snede te geven. Het gepatenteerde Lansky systeem maakt het eenvoudig om altijd met een constante hoek te slijpen waarmee je zorgt voor een optimaal resultaat. Je bevestigt het mes in de klem waarna je dankzij het geleidingssysteem een constante hoek houdt tijdens het slijpen. Het Natural Arkansas systeem bevat slijpstenen gemaakt van Novaculite, gewonnen in Arkansas. Het kan daarom voorkomen dat er wat verkleuring zichtbaar is. Dit heeft geen enkel effect op het slijpvermogen.

SLIJPHOEK

Op het Lansky slijpsysteem kun je vier slijphoeken kiezen. Deze hoeken staan vast, waardoor je tijdens het slijpen constant dezelfde hoek houdt. Om te achterhalen onder welke hoek je jouw mes moet slijpen kun je meestal te rade gaan bij de fabrikant. Heeft de fabrikant deze informatie niet zo paraat kun je ook zelf achterhalen welke hoek je moet gebruiken. Dit doe je middels de zogenaamde 'viltstift'- test. Zet met een watervaste stift een lijntje op de vouw van het lemmet en slijp voorzichtig een stukje met de mogelijke slijphoek. Aan het verdwenen deel van het lijntje kun je zien of de hoek goed is, of misschien groter of kleiner moet zijn.

Het Lanksy systeem kent de volgende hoeken:
17 graden hoek - meestal gebruikt voor Japanse messen en scheermessen. Deze hoek zorgt voor een zeer scherpe, maar kwetsbare, snede.
20 graden hoek - een gebruikelijke instelling voor de meeste messen met een lemmet van hoge kwaliteit. Een slijphoek van 20 graden is meestal perfect voor keukenmessen.
25 graden hoek - de meeste messen die een langdurig scherpe snede vereisen, zoals jachtmessen en outdoormessen, worden onder deze hoek geslepen.
30 graden hoek - messen die zwaar gebruikt worden, zoals hout, tapijt of draad snijden, blijven lang scherp onder deze hoek. Aan te raden als je je mes aan dergelijke zware omstandigheden bloot stelt.

Voor je gaat slijpen op de Lansky Natural Arkansas moet je de stenen licht insmeren met de bijgeleverde 'honing olie'. Dit bevordert het slijpresultaat van de slijpstenen. Houd de stenen ook tijdens het slijpen geolied. Je slijpt het mes met het Lansky slijpsysteem altijd per kant. Om de andere zijde te slijpen plaats je het mes andersom in de klem.

Het slijpsysteem wordt geleverd inclusief drie stenen en een uitgebreide gebruiksaanwijzing, zodat je er snel mee aan de slag kunt.

Leveringsomvang Lansky slijpsysteem:
- Lansky klem
- Drie geleiderstaafjes
- Eén zachte steen, korrel 300
- Eén harde steen, korrel 650
- Eén harde steen, korrel 1200
- Nathan's natural honing olie, 29,6 ml
- Bewaardoos voor het Lansky slijpsysteem
- Gebruiksaanwijzing

Aanbevolen accessoires

Lansky tafelvoet montage voor slijpset
77308
€ 17,18 incl. 21% BTW

Levertijd onbekend
Lansky tafelklem
77309
€ 35,49 incl. 21% BTW

Verzonden binnen 2-4 werkdagen

Specificaties

Algemeen
Merk Lansky
Slijpsteen Grijs LS 300 SOFT ARKANSAS
Slijpsteen Bruin LS 650 HARD ARKANSAS
Slijpsteen Wit LS BLACK HARD ARKANSAS
Afmetingen slijper (bruikbare deel)
Lengte cm 10,15
Breedte cm 1,3
Hoogte cm 0,63
Afmetingen Opbergbox
Lengte cm 21,8
Breedte cm 10,5
Hoogte cm 4,1

Categorieën